Следвайте Гласове в ТелеграмСоциологът Андрей Райчев прогнозира, че журналистът Антон Хекимян,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСоциологът Андрей Райчев прогнозира, че журналистът Антон Хекимян,
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Антон Хекимян би могъл да бие Васил Терзиев за кмет в София

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Социологът Андрей Райчев предвижда, че журналистът Антон Хекимян, за който се спекулира, че е претендентът за кмет на ГЕРБ за София, би могъл да завоюва борбата за столицата на локалните избори.

Както " 24 часа " към този момент писа, в събота bTV Media Group одобри оставката на Антон Хекимян като шеф " Новини, настоящи излъчвания и спорт " поради " негово решение да продължи в друга професионална посока ". Хекимян бил видян към кабинета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията и потегли слух, че той ще е претендент за кмет на София. Борисов оня ден сподели, че претендентът му ще изненада всички, а през днешния ден разгласи, че има шест доста положителни претенденти за столицата, от които ще изберат. От ГЕРБ обаче отхвърлят да са предложили на журналиста тази позиция.

Според Андрей Райчев, в случай че Антон Хекимян в действителност е кандидат-кметът на ГЕРБ за София, то той би имал късмет да бие претендента на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) за столицата - Васил Терзиев.

" При зародилата обстановка може. Въпрос на втори тур е. Синият претендент е явен, има и вътрешни критици, което няма чак такова огромно значение -Терзиев ще получи своите 30 и няколко %. Въпросът е дали претендентът на ГЕРБ може да вземе и гласове отвън електората си. Хекимян ще има от кое място да взима гласове, а Терзийски - не ", съобщи пред Българска национална телевизия Андрей Райчев.

Според Боряна Димитрова от социологическата организация " Алфа рисърч " Антон Хикемян е прочут и ще може да активизира гласове, само че ще му би трябвало време, " с цел да влезе в кметските обувки ". По думите ѝ известността сама по себе си не е задоволителна. Тя е на мнение, че резултатът от локалните избори няма да се отрази изключително на държавното управление.

Андрей Райчев разяснява, че компромисът на настоящето ръководство е съвместен. По думите му макар отвращението на ГЕРБ и ПП-ДБ, те са създали едно доста мъчно ръководство. Той е на мнение, че с цел да има държавно управление, ръководещите са създали " тежък гнусен компромис ", което не е неприятно за България. Райчев предвижда, че държавното управление ще продължи до края на войната в Украйна.

" Основният фактор който дефинира живота ни е тази война. Там е чудовищна мелачка за човешко месо, която светът би трябвало да приключи, а не го прави. Ние би трябвало да продължим някак, без да симпатизираме на крайности. Нашето държавно управление, с всички забележки, почти се оправя с тази задача. Веднага идва въпросът по кое време ще падне - мен в случай че питате - когато свърши войната ", сподели Андрей Райчев.

Социологът Боряна Димитрова обърна внимание на положението на българското общество, в което има съществени разграничителни линии. Тя уточни, че в тази обстановка политическите партии показват разнообразни ползи и няма по какъв начин да са единни в Народното събрание. По думите ѝ очевидно властта е съсредоточена в ПП-ДБ и отсам идва най-голямата електорална вреда за тях.

" Виждаме ролята на Движение за права и свободи, което като че ли стои откъм гърба, а в това време си признава, че без тях няма по какъв начин да осъществят това, което са си сложили като цели. Колкото по-явно поддържа Делян Пеевски всеки един от законопроектите, толкоз повече олеква електоралната поддръжка на ПП-ДБ. Това е парадоксът. Колкото повече се явява, гласоподавателите на ПП-ДБ се нервират ", съобщи Боряна Димитрова.

Според нея тази прекомерно забележима роля на Пеевски е целенасочена тактика на Движение за права и свободи. Тя не се съгласи с Райчев, че държавното управление ще продължи до края на войната.

Райчев разяснява, че ПП-ДБ имат най-вече министри, " преяждат с власт " и обират огромните негативи. По думите му те са най-големите наивници в " сглобката ". Според него според от локалните избори техните връзки автоматизирано ще се трансформират. " Ако Борисов ги победи в София, техните връзки ще се трансформират ", сподели той. За Движение за права и свободи социологът разяснява, че едно е несъмнено - Ахмед Доган счита доста ходове напред и всичките му дейности са ориентирани и към бъдещето.

Инфо: " 24 часа "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР